16.7.2010

Pompputieta ja elukoita

Terveiset jostain pikkukylasta!

Saavuttiin su-iltana Nairobiin ja ensivaikutelma oli samankaltainen kuin Nepalissa - paljon uusia ystavia kyselemassa kuulumisia ja tarjoamassa erinaisia apuja. Kun nyt kerran bussimatkaa oltiin vailla, niin ensimmaisen ystavan kanssa mentiin toimistoon sellaista ostamaan. Hintaa pyydettiin 35 usd ja suostuttiin maksamaan netissa ilmoitettu hinta 25 usd. Ei sitten tieda, paljonko tossa mahdollisesti on ilmaa. Afrikka kait kehittyy joka tapauksessa jokaisesta tanne jatetysta dollarista, joten ei jakseta selvittaa sen tarkemmin.

Bussikyyti tuli pompputieta ja rajamuodollisuudetkin sujuivat yllattavan katevasti. Arushaa lahestyttaessa viestiteltiin safarijarjestaja Art in Tanzanian kanssa ja kyyti bussipysakilta hotellilla sujui sekin napparasti. Hotelli oli mukavan siisti, tosin aidattu korkealla aidalla, ettei koyhyys nay sisalle.

Seuraavana aamuna selvitettiin safariohjelma oppaamme Godloven kanssa ja nostettiin kytkinta kohti maasai-kylaa. Parin tunnin paasta saavuttiin perille ja ensimmaisena mentiin kylan paallikolta pyytamassa lupaa vierailulle. Tama oli toki pelkka muodollisuus, silla Art in Tanzania tekee paljon vapaaehtoistyota juuri taman kylan hyvaksi. Haastateltiin eri sotureita, katseltiin tanssia, kielisolmuiltiin koulussa ja heiteltiin lasten kanssa frisbeeta. Lahjakkaita nuoria oli, kun kivikossa ja tomussa heittelivat rystyt ja kammenet milloin perille ja milloin mihinkin...

Aika omituista meininkia kuitenkin. Maasait elelevat omilla ehdoillaan: puhuvat omaa kieltaan, asuvat savimajoissa, laiduntavat karjaansa missa sattuu, pitavat useita vaimoja... Meille tarjottiin mahdollisuutta majoittua kylassa, muttei tartuttu tilaisuuteen.

Seuraavana paivana kutsui taas pompputiet - talla kertaa kohteena Serengeti. Jo ensimmaisena paivana safarilla nahtiin lukuisia elukoita, kuten Twitteriin kirjailtiin. Opas kaasutteli hirmukyytia pikkupolkuja ja lahes aina kun jotain nahtiin, oli paikalla myos muita ihmettelemassa. Mukavasti nahtiin kuitenkin PALJON elaimia. Aurinko lammittaa sopivasti, ja avomaasturista kelpaa kylla polysta huolimatta katsella viiden metrin paassa tallustavaa leijonaa. Ja jannitysta on toki ilmassa, kun etsitaan leopardeja ja vaistellaan kirahveja. :)

Ohjelmaan kuului parit elukka-ajelut paivassa ja syomista. Ruokailuja varten mukana on kokki Presence, joka osaa kylla tehda hyvia aterioita. Kokkaamisen ohella herra kantaa meidan tavarat ja pystyttaa teltan. Aamupalat, lounaat ja paivalliset kuuluvat safaripakettiin, eika omia evaita ole ennatetty \ jaksettu popsia juuri lainkaan.

Tanaan saatiin Big 5 tayteen Ngorongoron kraaterissa, kun nahtiin pari sarvikuonoa. Huomenna ohjelmassa on viela ajelut Lake Manyaran kansallispuistossa. Sunnuntaina lennellaan Precision Airilla Zanzibarille, josta varmaankin kirjoitellaan seuraavat kuulumiset!

Eli hyvin meilla menee. Tavarat on tallessa ja terveitakin ollaan. Ainakin viela. Auton startissa oli tanaan ongelmia, mutta toistaiseksi perille on paasty aina. Kuskin mukaan auto on ihan kunnossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti