26.7.2010

Kotia kohti

Torstaiaamuksi neuvoteltiin Captain Moen kanssa snorklausreissu kymmenellä dollarilla per henki, lähtöaika aamupalan jälkeen. Ja aamupalan jälkeen pieni dhow-vene olikin rannalla ja merisiilejä varoen kahlattiin laskuveden paljastamien korallien yli veneeseen. Purje ylös ja kohti laguunia, halki turkoosina loistavan veden josta Jambianin kylä on tunnettu. Kauaa ei kestänyt ennenkuin oltiin jo maskit ja räpylät päällä vedessä ihastelemassa merenalaista maailmaa. Pari tuntia vierähti reissussa helposti kaloja ja koralleja ihastellessa. Tähän settiin oltiin todella tyytyväisiä ja loppupäivä nautittiin auringosta ja pakkailtiin kamat valmiiksi.

Perjantaina oli aika sanoa rannalle haikeat hyvästit. Jostain ihmeestä hiekalle oli eksynyt lauma lehmiä joille vielä naureskeltiin ennen taksikyytiä Zanzibar cityyn. Siellä majoittuminen Stone Townissa hotelliin, josta saatiin jostain syystä sviitti. Ei haitannut. Ravintolassa oli sadan lajin lista mutta vaihtoehtoja saatavilla kaksi. Ramsaylle riittäisi täällä töitä.

Yritettiin olla eksymättä pikkukujilla mutta päädyttiin kuitenkin kysymään poliisilta tietä kun hermostuttiin jo kyljessä roikkuviin "auttajiin". Kenya airwaysin toimisto löytyi lopulta ja saatiin itsemme varasijalle aikaisemmalle lennolle seuraavalle päivälle. Illallinen pienessä mukavassa kahvilassa tarjosi reissun parhaimman pitsan sataykastikkeineen(!).

Lauantaina kentälle ja lento Dar es Salamiin, jossa juoksulla aikaisemman lennon checkiniin. Matkalla vältettiin huijaus siitä että domestic terminal on kahden kilometrin ja taksimatkan päässä...Luulimme jo onnistuneemme lennoissa kunnes tiedotus kertoi koneen olevankin yli kaksi tuntia myöhässä. Tästä hyvästä meidät kuitenkin kuskattiin toiseen terminaaliin syömään loistava buffetlounas, joka osoittautui lopulta päivän ainoaksi ruoaksi. Hyvä että mätettiin.

Arushan lentokentällä tingattiin taksia niin kauan että joku suostui viemään kohtuuhinnalla ja hyvä taksi valittiinkin. Taksi nimittäin tiesi, että vielä saattaisi kuin saattaisikin olla busseja menossa Nairobiin ja heitti meidät toimiston pihaan. Pian selvisi, että paikalle tulisi vielä kaksi bussia, joista toiseen mahtuisimme mukaan ja se olisi nairobissa klo 21. Olimme tyytyväisiä, etenkin Tommi, joka koko päivän oli jankannut että Nairobiin pitää päästä tänään :). Bussihan ei tietenkään kuitenkaan tullut paikalle vielä pariin tuntiin, vaikka oli koko ajan "ihan kohta täällä". Kuudelta vihdoin päästiin aloittamaan kuuden tunnin rynkyti rämistys kolinkolin pölypilven keskellä pimeydessä ainoina valkoihoisina koko bussissa. Auringonlaskua saatiin kuitenkin ihastella ja rajalta päästiin yli helposti. Bussikin kesti ehjänä ja Nairobin Lagos roadin kaaokseen saavuttiin keskiyöllä. Onneksi bongattiin hotelli ihan vierestä joten sadan metrin kävelyn ja kymmenen minuutin päästä oltiin jo nukkumassa. Tai no, jatkuva melu ja bileet pitivät meitä hereillä vielä parisen tuntia mutta helpotus perilllä olosta reissupäivän jälkeen melkoinen.

Sunnuntaina herättiin aika lailla keskellä Nairobin business districtiä. Käveltiin sinne tänne ja otettiin valokuvat hallintorakennuksista sekä puutarhasta joka oli pystytetty Yhdysvaltojen entisen lähetystön pommituksen muistoksi. Kaupat eivät juuri olleet auki joten päivä meni lähinnä palloillessa ja hotellilla leväten. Keskiyöllä sitten kentälle klo 02.50 lentoa odottelemaan. Jos lento on aikataulussa, ehdittäneen nauttia lounasta Istanbulissa Hagia Sofian varjossa ennen jatkolentoa Prahaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti