22.6.2010

Ennakkotunnelmia

Reissun alkuun on vielä pari viikkoa ja järjestelyt ovat tuttuun tyyliin sopivasti levällään. Matkoja on varailtu sieltä täältä ja majoituksia myös. Erinäisiä tavaroita on vielä hankintalistalla ja matkalaukkujen kilorajat huolettavat jo nyt.

Matka alkaa la 3.7. lennolla Tampereelta Helsingin kautta Prahaan. Prahassa heitellään frisbeetä viikko (www.wucc2010.com / www.twitter.com/ufopraha) ja jatketaan sitten sunnuntaina 11.7. Istanbulin kautta Nairobiin. Nairobin kentälle saavutaan aamuyöstä ja otetaan bussi Tansanian puolelle Arushaan. Arushasta alkaa 8 päivän safari, jonka aikana majoitutaan teltassa ja ajellaan maasturilla ympäri luonnonpuistoja. Safarin jälkeen lennetään paikallisella lentoyhtiöllä Zanzibarille, jossa tarkoituksena on nauttia elämästä muutamat päivät. Paluumatka noudattaa pitkälti samaa kaavaa: lento Zanzibarista Arushaan, bussilla Nairobiin, Istanbulin kautta Prahaan ja Prahasta Helsingin kautta kotiin Tampereelle. Helppoa kuin mikä.

Viime vuoden Kalifornian road tripin tavoin Tansanian reissu on suunniteltu jo ajat sitten. 1,5 vuotta sitten joululomalla päivät olivat kortilla, joten päätettiin siirtää reissu myöhemmäksi. Silloin ei myöskään osattu valita Kilimanjaron ja Serengetin välillä. Nyt osattiin - Kilimanjaroa ei ole kehuttu keskustelupalstoilla mitenkään merkittävästi, eikä vuoren valloittaminen 7 päivän ultimateturnauksen jälkeen ole välttämättä mielekkäin vaihtoehto.

Lentoja väänneltiin eri suuntiin eri matkatoimistojen kanssa, vaikka lopputulos oli kaiketi selvillä jo alkumetreillä. Hintavertailujen jälkeen päädyttiin lähtemään reissuun suoraan Prahasta ja ensimmäiseksi buukattiin lennot Prahasta Nairobiin. Sen jälkeen katsottiin sitten siirtymiset kotoa Prahaan ja takaisin. Hieman raskas voi tuo paluumatka kotia kohti olla, mutta onhan kotonakin sitten onneksi vielä pari lomapäivää jäljellä!

Tehtävälista ennen lähtöä:
- rokotukset CHECK
- malaria-lääkitys CHECK
- rahanvaihto (dollarit?)
- matkustajailmoitukset ulkoministeriöön
- viisumit (lentokentiltä, Kenia 25 USD ja Tansania 50 USD)
- kaikkien tärkeiden asiakirjojen skannaus sähköpostiin
- maitohappobakteerit
- lääkelaukun kokoaminen
- lehtien keskeyttäminen CHECK
- tv-luvan keskeyttäminen CHECK
- kukkienkastelu
- pelikamojen lähettäminen Suomeen
- ...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti